© AFP

Brug tussen Rusland en de Krim: 19 km lang, 4,6 miljard euro

De constructie van een nieuwe brug over de Straat van Kertsj, tussen het Russische vasteland en het schiereiland de Krim, zal 6,17 miljard dollar (ongeveer 4,6 miljard euro) kosten. Dat blijkt uit een beslissing van de Russische regering maandag.

Belga

Het federale wegenagentschap van het Russische ministerie van Transport is verantwoordelijk voor de constructie en zal 99,7 procent van de werkzaamheden financieren, onder het programma voor de socio-economische ontwikkeling van de Krim en de stad Sevastopol. Beide regio’s zijn in maart van dit jaar geannexeerd bij Rusland. Het Russische ministerie van Financiën bekostigt de rest van de som.

Tot januari 2014 had Rusland plannen om een autobrug te bouwen samen met Oekraïne. De aanvankelijke kostprijs was geschat op 1,5 tot 3 miljard dollar. Die plannen werden opgegeven na de keuze van de Krim in maart om tot Rusland toe te treden. Nu wil Rusland een brug van 19 kilometer bouwen voor zowel wagens als spoorvervoer. De brug moet de Krim met het Russische schiereiland Taman verbinden. Voorlopig gebeurt de overtocht per veerboot.

Volgens de Russische minister van Transport Maksim Sokolov moet de brug afgewerkt zijn tegen december 2018. Rusland tekende een contract met China Communication Construction Company (CCCC), dat interesse toonde om de brug te bouwen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER