Rome verhoogt toeristentaks drastisch

Wie binnenkort op citytrip vertrekt naar Rome, mag hoge toeristentaksen verwachten. De stad heeft namelijk nieuwe prijzen op haar website aangekondigd. De verhoogde belasting zou dienen om de stadskas te spijzen.

De stad Rome verdubbelt vanaf 1 september de toeristentaks, de belasting die een toerist per nacht betaalt om in de stad te vertoeven. Voor een verblijf in een hotel van één of twee sterren betaal je vanaf nu drie euro per persoon per nacht, in plaats van twee euro. Voor een hotel van drie sterren stijgt de toeristentaks van twee naar vier euro en voor een van vier sterren verhoogt de prijs van drie naar zes euro. De meest luxueuze hotels, dat wil zeggen van minstens vijf sterren, vragen voortaan een toeristentaks van zeven euro in plaats van drie euro. Toeristentaksen gelden in Rome trouwens ook voor een verblijf op een camping of in een bed & breakfast. Alleen de hostels ontsnappen eraan.

De toeristentaks in Rome werd vier jaar geleden ingevoerd. Een duidelijke verklaring voor de plotse stijging van vandaag is er niet. "De financiële toestand van de stad moet er erg aan toe zijn als ze tot zulke maatregelen overgaan", reageert Tom Jenkins, CEO van de European Tour Operators Association.

Meest gelezen