Direct naar artikelinhoud

'Van de 66 spelers waren er maar 14 Italianen'

De baas van de Italiaanse voetbalbond FIGC, Carlo Tavecchio, beklaagt zich bij Ansa over het gebrek aan Italianen op de Italiaanse velden. Volgens Tavecchio, die onlangs nog werd beschuldigd van racisme, is het een schandaal dat er zo weinig spelers in de Serie A van Italiaanse komaf zijn.

'Van de 66 spelers waren er maar 14 Italianen'
Beeld epa

'Gisteren zat ik wedstrijden in de Serie A te bekijken. Van de 66 spelers waren er maar 14 Italianen", aldus Tavecchio.

Bondscoach Antonio Conte is het helemaal met zijn baas eens. "Het begint alarmerend te worden. Italiaanse clubs zouden meer Italianen in hun selecties moeten opnemen", stelt Conte.

Tavecchio begeeft zich met zijn uitspraken op glad ijs. In juli vloog hij nog uit de bocht door Juventus-speler Paul Pogba weg te zetten als een aap. 'Neem Opti Poba. Die at eerst nog bananen en nu is hij ineens een basisspeler bij Lazio', zei de bondsman in de zomer.

Weliswaar noemde Tavecchio Pogba niet bij naam en speelde de Fransman ook nooit bij Lazio, de opmerking zou wel degelijk op hem slaan. In Italië werd een onderzoek naar hem ingesteld, maar dat werd al snel weer van tafel gehaald. Dit riep internationale verontwaardiging op en de UEFA besloot een eigen onderzoek naar Tavecchio in te stellen.

'Van de 66 spelers waren er maar 14 Italianen'
Beeld epa