© Belga

© AFP

© EPA

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

US OPEN. Serena Williams en Djokovic blijven vlot winnen

Serena Williams heeft zich maandag in New York zonder problemen geplaatst voor de kwartfinales bij de vrouwen op het US Open, het vierde en tevens laatste grandslamtoernooi van het seizoen.

vml

's Werelds nummer een zette in de achtste finales de Estse Kaia Kanepi (WTA 50) vlot in twee sets opzij: twee keer 6-3. De Amerikaanse sloeg liefst acht aces.

In de kwartfinales op Flushing Meadows neemt de titelverdedigster het op tegen het Italiaanse elfde reekshoofd Flavia Pennetta (WTA 12). Zij rekende eerder op de dag in twee sets af met de Australische Casey Dellacqua (WTA 32). Williams en Pennetta stonden al vijf keer tegenover mekaar op het WTA-circuit, de Italiaanse kon nog geen enkele keer winnen. Serena Williams is in New York op jacht naar haar achttiende grandslamtitel, de zesde op het US Open.

Ook de Russin Ekaterina Makarova (WTA 18) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales. Makarova, die ook vorig jaar de kwartfinales bereikte op Flushing Meadows, haalde het in de achtste finales in twee sets van de Canadese Eugénie Bouchard (WTA 8): 7-6 (7/2) en 6-4. In de achtste finales neemt Makarova het eerstdaags op tegen de winnares van het duel tussen de Servische kwalificatiespeelster Aleksandra Krunic (WTA 145) en de Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA 17).

Novak Djokovic naar kwartfinales

De Serviër Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de kwartfinales bij de mannen. 's Werelds nummer een was in de achtste finales in drie sets (6-1, 7-5 en 6-4) te sterk voor de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP 25).

In de volgende ronde neemt Djokovic, in de laatste vier edities van het US Open telkens finalist, het op tegen de Brit Andy Murray (ATP 9). Die haalde het in de achtste finales in drie sets (7-5, 7-5 en 6-4) van de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP 10).

Volg hier LIVE alle matchen van 1 september

 

 

 

 

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER US Open