"Herschik kermiszone"

Brandweervrijwilligers en gemeenteraadsleden Roel De Beuckeleer (N-VA) en Geert Van Laer (onafhankelijke) willen dat de inplanting van de kermiszone in Zandhoven herzien wordt.

Kristin Matthyssen

Tijdens de voorbije kermis was er een dringende interventie. “Daarbij is er een probleem geweest”, stelde Geert Van Laer tijdens de gemeenteraad. “Zelfs tot in de Vierselbaan stond alles volgeparkeerd. Ook de retrokoers was aan de gang. We kunnen moeilijk onze auto drie straten verder parkeren en dan naar de kazerne rennen, zeker niet nu de brandweervrijwilligers van wacht onder steeds grotere tijdsdruk staan.”

Ook Roel De Beuckeleer (N-VA) hoopt op een betere bereikbaarheid van de brandweerkazerne tegen de volgende kermis, in het najaar. “Nu moeten we een nadarhekken verplaatsen om met onze wagen tot aan de kazerne te geraken. Wat als de politie ons beboet of als we daar een kind aanrijden in de kermiszone? Kan er geen bordje worden gehangen dat aangeeft dat je daar als brandweerman door mag?”

Burgemeester Luc Van Hove (CD&V) begrijpt de commotie niet. “Ik heb overleg gepleegd met de commandant en de aan- en uitrijtijden waren perfect normaal. Omdat er zoveel brandweermensen op de kermis aanwezig waren, kon de eerste wagen zelfs zeer snel uitrijden. Er was dus geen probleem. Jullie zetten dit punt keer op keer op de agenda, terwijl de kermis nog nooit invloed heeft gehad op de snelheid van de brandweer. Dat de brandweerkazerne op termijn misschien beter verhuist naar een site buiten de dorpskern, is wel het overwegen waard. Maar dit is niet meer de verantwoordelijkheid van de gemeente, wel van Brandweer Zone Rand.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER