Mexico stelt grenzen aan onderhandelingen met VS van Trump

© EPA

Er zijn zaken waar Mexico hoe dan ook niet van wil weten, als het tot gesprekken komt met de VS en zijn nieuwe president Donald Trump: de muur die Trump dreigt te bouwen aan de grens met Mexico is er een van, het devalueren van het Noord-Amerikaanse Vrijhandelsakkoord (NAFTA) is een ander. Dat heeft de minister van Economie van Mexico dinsdag verklaard.

gjs

“Er zijn grenzen die we meteen van bij de start zullen aangeven”, aldus Ildefonso Guajardo dinsdag. Er kan dus geen sprake zijn van wijzigingen aan NAFTA in het nadeel van Mexico. De eis van Trump dat Mexico moet betalen voor de bouw van zijn fameuze “muur” aan de grens met Mexico is een andere afknapper voor onderhandelingen, zei Guajardo aan tv-omroep Televisa.

Woensdag en donderdag worden Guajardo samen met buitenlandminister Luis Videgaray in Washington verwacht voor gesprekken met vertegenwoordigers van Trump. Op de agenda staan handel, veiligheid en migratie.

Trump heeft al gedreigd met het “deporteren” van miljoenen immigranten uit de VS als ze niet over officiële verblijfsdocumenten beschikken. De nieuwe president van de VS bedreigde ook Amerikaanse bedrijven met hogere toltarieven, als ze hun productie naar Mexico zouden verplaatsen.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen