© AFP

Bayern München rondt komst Arturo Vidal af

De Duitse landskampioen Bayern München heeft de transfer van de Chileense international Arturo Vidal afgerond. De 28-jarige middenvelder komt over van het Italiaanse Juventus en wordt dinsdagnamiddag in de Allianz Arena voorgesteld. Dat maakte Bayern München dinsdag bekend.

Vidal zou bij Bayern een contract voor vijf seizoenen ondertekenen. Bayern zou volgens de Duitse pers 36 miljoen euro op tafel gelegd hebben om de Chileen los te weken in Turijn. Tussen clubs en speler was er al sinds eind vorige week een overeenkomst. Vidal moest bij de Duitse Rekordmeister enkel nog zijn medische testen afleggen en zijn contract ondertekenen.

‘King Arturo’ - één van de absolute sterkhouders van de Italiaanse landskampioen en van Copa America-winnaar Chili - had in Turijn nog een verbintenis tot eind 2017. Vidal, 69-voudig Chileens international, staat sinds 2011 op de loonlijst bij Juve, daarvoor was hij actief bij Bayer Leverkusen (2007-2011). Bij Bayern moet hij de naar Manchester United vertrokken Bastian Schweinsteiger doen vergeten.

Vorige maand kwam Vidal nog in opspraak toen hij tijdens de Copa America onder invloed van alcohol zijn Ferrari in de prak reed. Nadien bood hij in tranen zijn excuses aan. Hij kreeg geen sportieve sanctie en begin deze maand won hij vervolgens met Chili in eigen land voor de eerste keer de Copa America door in de finale Argentinië te verslaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal