© IMAGEGLOBE

Twee jaar cel met de helft uitstel voor zedenfeiten met tiener

De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft Sven V. V. (38) dinsdag in verzet tot twee jaar cel veroordeeld, waarvan de helft met uitstel, wegens ontucht met een minderjarige jongen, die hij had leren kennen via een chatkanaal. Hij kreeg ook 6.000 euro boete met uitstel.

De politie stelde midden 2014 bij een interventie de aanwezigheid vast van Sven V. V. bij een 15-jarige jongen. De twee hadden al meermaals afgesproken, na contact te hebben gelegd via een chatkanaal.

V. V. had bij een eerste ontmoeting cocaïne gebruikt en bij de tweede ontmoeting in het bijzijn van de jongen gemasturbeerd. De jongen zelf zou een joint hebben gerookt van V. V.

De dader verklaarde geen seksueel contact te hebben gehad met de tiener en ontkende het masturberen. Hij sprak van een louter vriendschappelijk contact.

De minderjarige zou van de man evenwel geld en een smartphone hebben gekregen. Uit een computeranalyse bleek dat de minderjarige bewust naar partners op zoek ging en zich prostitueerde. Uit een chatgesprek bleek dat seksueel contact werd gezocht.

V. V. verklaarde aanvankelijk dat hij niet wist dat de jongen minderjarig was, al gaf hij later toe dat hij het wel wist. Over de drugs klonk het dat deze voor eigen gebruik waren en niet verhandeld werden aan de 15-jarige. De advocaat van de 38-jarige man stelde dat er geen aanrakingen plaatsvonden en dat er slechts sprake was van insinuaties.

De rechtbank volgde deze interpretatie niet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER