NOS WielrennenAangepast

Valverde wint 78ste Waalse Pijl

De Spanjaard Alejandro Valverde heeft de Waalse Pijl op zijn naam geschreven. De Movistar-renner wachtte lang voor hij zijn versnelling plaatste, maar zijn timing bleek perfect. Bauke Mollema werd vierde en Tom-Jelte Slagter vijfde.

De Litouwer Ramunas Navardauskas, de Belg Preben van Hecke en de Australiër Jonathan Clarke reden na vijftien kilometer weg. Clarke moest op een van de elf hellingen lossen en de overgebleven vluchters werden na 184 van de 199 kilometer, net voor de tiende helling, achterhaald.

De 78ste editie werd, zoals zo vaak, pas op de derde en laatste beklimming van de Muur van Hoei (1.300 meter lang, gemiddelde stijging 9,3%) beslist. Valverde kwam vanuit vijfde positie en liet de Ier Daniel Martin, de Pool Michal Kwiatkowski en Mollema rap achter zich.

Rodríguez, Moreno, Gilbert

De winnaars van de laatste drie edities, Philippe Gilbert (2011), Joaquim Rodríguez (2012) en Daniel Moreno (2013), kwamen er niet aan te pas. Gilbert maakte indruk op de Cauberg zondag, maar kwam tekort op de Muur van Hoei. Rodríguez is nog niet volledig hersteld van zijn valpartij van zondag in de Amstel Gold Race en Moreno finishte pas als negende.

Andere kanshebbers als Damiano Cunego en Pieter Weening werden door een valpartij uitgeschakeld vlak voor de Muur van Hoei.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl