© Bart Van den Langenbergh

© Bart Van den Langenbergh

© Bart Van den Langenbergh

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

80-jarige Mieke Surkol gevierd

Mieke Surkol alias Maria Van Gorp uit Vorselaar vierde haar tachtigste verjaardag op de Heggefeesten in Poederlee (Lille). Geboren in een echte kermisfamilie, staat ze al bijna heel haar leven op de foor. “Zolang het nog kan, blijf ik het doen”, vertelt de kermismoeder.

Bart Van den Langenbergh

Moeder of Mieke Surkol staat trouw in haar ballenkraam op de jaarlijkse Heggefeesten en daar is ze al meer dan twintig jaar van de partij. Meer nog, de foorkraamster is geboren en getogen op de kermis en baat samen met haar man al meer dan 54 jaar een kermisattractie uit. Voorbije vrijdag mocht ze haar tachtigste verjaardag vieren en dat gaat op de Heggefeesten niet onopgemerkt voorbij. De leden van de vzw Hegge en de Landelijke Gilde trakteren iedereen op een stukje fruittaart in aanwezigheid van burgemeester Paul Diels (CD&V) en pater Kristiaan, de aalmoezenier van de foorkramers.

Maria Surkol is een van de oudste foorkramers van het land, maar ze denkt nog niet aan stoppen. “Ik kan het niet laten. Ik zit niet graag thuis. En zolang het nog kan, blijf ik naar de foor komen”, vertelt de vrouw. “Mijn ouders stonden ook al op kermissen en ik ging al van jongs af mee."

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER