25-jarige actrice toont strijd tegen haaruitval

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De New Yorkse actrice Jackie Nguyen verliest haar lange zwarte lokken. Het probleem begon twee weken geleden, na een verkwikkende douche. Hoe langer de 25-jarige ster haar haren borstelde, hoe meer haar ze verloor. Omdat ze komende weken nog veel zal veranderen, besloot ze om alles te vertellen en te tonen via de Amerikaanse website The Huffington Post.

vwh

Na de bewuste douche, ging de jonge vrouw naar het ziekenhuis om zich volledig te laten onderzoeken. Op haar depressies na, blijkt ze kerngezond. Maar al die angst- en stressgevoelens hebben volgens de dokter tot alopecia areata geleid. Deze aandoening veroorzaakt ernstige haaruitval in een korte periode waardoor er kale plekken ontstaan.

Nguyen worstelt sinds de dood van haar negentienjarige broer William met depressieve gevoelens Die hield ze lang voor zichzelf waardoor het steeds slechter met haar ging. Op dat moment besefte ze dat er iets moest veranderen: ze schakelde een therapeut en een levenscoach in, luchtte haar hart bij vrienden en ging reizen. En net nu ze aan de beterhand is, kampt ze met haarverlies. ‘Dit is echt erg, zeker voor een acteur. Ik wist niet dat mijn emotionele toestand een effect zou hebben op mijn lichaam, maar dit is echt’, zegt ze in The Huffington Post.

De actrice verliest bij elke douchebeurt meer haar en is in twee weken tijd ongeveer driekwart van haar lange lokken kwijt. ‘Ik heb last van paniekaanvallen. Het is erg om in de spiegel te kijken. Ik moet pruiken dragen of alles afscheren. Ik vind het rot, maar aan de andere kant ben ik blij dat het ‘maar dat is’. Ik ben blij met mijn leven, mijn appartement in New York, mijn familie...’

‘Vandaag gebruik ik social media als platform voor eerlijkheid. Dit probleem verbergen zal me alleen maar onzekerder maken. Bovendien is dit het antwoord op alle vragen die ik de komende tijd zal krijgen’, schrijft ze zelf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer