Leiestreek belicht leven achter WO I-front met app en magazine

Toerisme Leiestreek en de mid-West-Vlaamse projectwerking BIE belichten samen het leven achter het front van de Eerste Wereldoorlog. Ze doen dat met een gloednieuwe applicatie met tal van wandel- en autoroutes, en een magazine. De partners stelden vandaag hun projecten voor in Roeselare.

Hoewel er in het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog veel aandacht gaat naar de frontstreek, zijn er ook tal van kleine en grote verhalen te vertellen van het leven achter het front. Daarom ontwikkelden Toerisme Leiestreek en BIE een viertalige mobiele applicatie met zeven wandelroutes, vier autoroutes en twee busroutes langsheen 75 bezienswaardigheden. Gebruikers kunnen ook hun eigen route samenstellen.

Geografisch bestrijkt de applicatie negentien gemeenten in de Leiestreek en de steden en gemeenten waar BIE actief is, namelijk de ruime regio rond Roeselare.

Met de app "Achter het front van 14-18" kan de bezoeker verhalen lezen en beluisteren, maar ook hedendaagse foto's vergelijken met archieffoto's. Die lijn wordt doorgetrokken in een gratis magazine met een oplage van 40.000 exemplaren. De partners lanceerden ook een nieuwe website www.veertienachttien.be, ook viertalig, waar de bezoeker nog meer informatie en foto's kan vinden.

Meest gelezen