Direct naar artikelinhoud

Lufthansa roept piloten op tot compromis

Lufthansa heeft de pilotenvakbonden opgeroepen de onderhandelingen over nieuwe bezuinigingsvoorstellen te hervatten. Zij moeten dan wel bereid zijn tot compromissen, zegt personeelschef Bettina Volkens van de Duitse luchtvaartmaatschappij in een vandaag gepubliceerd interview met dagblad Bild.

Lufthansa roept piloten op tot compromis

Gisteren moest Lufthansa nog 25 van de 57 vluchten van thuisbasis Frankfurt naar verre bestemmingen laten vervallen als gevolg van een urenlange staking. Eerdere acties van de piloten troffen het Europese verkeer van Lufthansa en dat van budgetdochter Germanwings. De vliegers willen met name voorkomen dat het bedrijf de leeftijd verhoogt waarop zij vervroegd met pensioen kunnen.

In tegenstelling tot hun collega's bij Air France, die medio september voor twee weken achtereen het werk neerlegden, staken de piloten van Lufthansa steeds maar één dag. Vandaag vliegt het bedrijf dan ook weer volgens de dienstregeling. De dreiging van nieuwe acties blijft evenwel bestaan zolang het bedrijf geen water bij de wijn doet, aldus de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit.