Serena Williams na zeven jaar opnieuw present op Hopman Cup

© EPA

‘s Werelds nummer één Serena Williams heeft haar deelname aan de Hopman Cup toegezegd. Dat maakten de organisatoren van het event woensdag bekend op de toernooiwebsite. Het officieuze WK voor gemengde landenteams wordt van 4 tot 10 januari 2015 in het Australische Perth gehouden.

De 33-jarige Williams, die voor het eerst in zeven jaar opnieuw zal deelnemen, won de Hopman Cup al tweemaal. In 2003 pakte ze de eindzege met James Blake en vijf jaar later haalde ze het met Mardy Fish. In 2015 vormt ze een duo met Jack Sock (ATP 70).

‘Ik kijk er echt naar uit om opnieuw naar Perth af te zakken. Het is lang geleden, maar ik heb hier altijd leuke tijden beleefd. Ik hou er ook van om je land te verdedigen en als team te spelen’, aldus Williams.

Dit jaar ging de eindzege in de Hopman Cup naar Frankrijk, dat met Jo-Wilfried Tsonga en Alizé Cornet aantrad. Ook in 2015 is hetzelfde duo van de partij. Naast Frankrijk en de VS komen ook Australië (Kyrgios/Dellacqua), Canada (Pospisil/Bouchard), Tsjechië (Stepanek/Safarova), Groot-Brittannië (Andy Murray/Watson), Italië (Fognini/Pennetta) en Polen (Janowicz/Agnieszka Radwanska) in actie.

Groep A: Canada, Tsjechië, Italië en de Verenigde Staten

Groep B: Australië, Frankrijk, Groot-Brittannië en Polen

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen