Toekomstige prof Oliver Naesen wil schitteren voor eigen deur

© eric noens

Vier jaar geleden werd de populaire wielrenner, tv-commentator en ploegleider Fred De Bruyne (1930-1994) in zijn geboortedorp Berlare in eer hersteld. De profkoers kreeg de naam Memorial Fred De Bruyne mee. Vandaag is die Memorial, die steeds op een grote belangstelling kan rekenen, aan zijn zesde editie toe.

msw

Twaalf maanden geleden zette de plaatselijke renner Preben Van Hecke in een spurt zijn veertien kompanen voor schut om zijn derde zege van het seizoen te versieren. Vandaag wordt het zeker ook uitkijken naar een andere thuisrijder, Oliver Naesen.

‘Het spreekt vanzelf dat ik voor eigen deur wil schitteren. Ik wil mijn supporters in geen geval ontgoochelen. Een overwinning zoals in mei bij de profs in Puivelde moet zeker mogelijk zijn. Ik kom als enige Lotto-renner aan de start. Ik kan dan ook helemaal mijn ding doen.’

‘In een massaspurt ben ik zo goed als kansloos. Een spurt met een beperkte kopgroep ligt me daarentegen wel. Ik ga me hoe dan ook niet onbetuigd laten’, klinkt het overtuigend uit de mond van de toekomstige prof.

‘Met de conditie zit het nog altijd goed. Ik rijd eigenlijk al een heel seizoen op niveau. Dat resulteerde ook in enkele mooie overwinningen, zoals de wedstrijd van de Topcompetitie in Templeuve en Wingene, waar we 166 km voor de wielen geschoven kregen. Ik hoop mijn huidige vorm nog een tweetal weken te kunnen aanhouden. Dan gaat de koersfiets een drietal weken aan de kant. Later bij een deftige voorbereiding op het nieuwe seizoen horen enkele stages’, vertelt de Berlarenaar, die onlangs een contract van twee jaar bij de formatie van Walter Planckaert tekende.

‘Ik heb op zeker gespeeld. Langer wachten vond ik geen optie. Ik had wel eens met lege handen kunnen blijven staan. Het is zeker een interessant contract. Een onverwachte meevaller’, weet hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus