© BELGA

“Frank Vandenbroucke moet weer rol spelen binnen sp.a”

Sp.a-kopstuk Freya Van den Bossche wil Frank Vandenbroucke weer bij de partij betrekken. Dat zegt de politica in een interview in Knack. Ze haalt daarin ook uit naar de oude generatie van de partij.

“Ik ga het simpel samenvatten”, reageert Van den Bossche op de vraag waarom Frank Vandenbroucke bij de vorming van de vorige Vlaamse regering uit de gratie viel. “Er is een belangrijke groep mensen geweest, u mag hen gerust situeren bij de oudere generatie, die vonden dat het moeilijk was om met Frank samen te werken. Die mensen hebben de hete aardappel doorgeschoven naar Caroline Gennez.” Over die laatste zegt Van den Bossche ook dat “de emmers drek waarmee Caroline is overladen over andere hoofden had gekapt moeten worden”.

Van den Bossche, die Vandenbroucke omschrijft als “een van de meest inspirerende mensen in onze partij” wil hem opnieuw betrekken bij de politiek. “Ik weet niet of Frank dat wil, maar ik ben sowieso van plan om met hem te gaan spreken over onze inhoudelijke vernieuwing. Moeilijkheden tussen personen mogen niet in de weg staan van een meerwaarde voor de partij.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER