SeaWorld verliest opnieuw orka, al de derde in één jaar

© BELGAIMAGE

In SeaWorld in het Amerikaanse San Diego is opnieuw een orka gestorven. Het is al het derde dier dat in het waterpark overlijdt in één jaar tijd.

nadb

SeaWorld koos ervoor om orka Kasatka te euthanaseren. Het 42 jaar oude dier had al enkele jaren een ernstige longziekte. Toch moest ze de bezoekers soms tot acht keer per dag entertainen.

“Na een lange behandeling ging de gezondheid en eetlust van Kasatka er de laatste dagen sterk op achteruit”, meldde het park. “De gespecialiseerde dierenartsen en haar verzorgers hebben de moeilijke beslissing genomen om haar zacht te laten inslapen. Zo moest ze niet alle levenskwaliteit verliezen.”

Drie weken geleden verloor het dierenpark ook al de drie maanden oude orka Kyara. In januari stierf orka Tilikum. Volgens het personeel zijn de tien overgebleven dieren wel in goede gezondheid en worden ze goed in het oog gehouden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen