Direct naar artikelinhoud
On demand-tips

Met deze tien on-demandtips weet u weer wat kijken op tv

U vindt uw gading niet op de Vlaamse tv-zenders? De tv-redactie van De Morgen gidst u door het on demand-aanbod.
Beeld HBO
en

1. Ballers

Dwayne Johnson aka The Rock moet wanneer hij voor een film gecast wordt meestal niet veel meer doen dan met zijn spierballen rollen. In de HBO-reeks Ballers mag hij nu al voor het derde seizoen bewijzen dat hij meer in zijn mars heeft. Johnson speelt Spencer Strassmore, een gepensioneerd American Football-speler die, nadat hij zijn fortuin in sneltempo verkwistte, het als spelersmanager wil maken. Een reeks tjokvol testosteron, dure wagens en schaars geklede vrouwen. Maar ook met spitse dialogen, knap in elkaar geknutselde verhaallijnen en degelijke acteerprestaties.

Vanaf 24 juli bij Telenet Play More

2. Sage Femme

Catherine Deneuve is en blijft een absolute ster. Ook als ze, zoals in Sage Femme, een uitgebluste vroedvrouw met nog weinig ambities in het leven speelt. Onze man ging kijken en liet zich opnieuw betoveren door de ondertussen 73-jarige Française. Lees hier zijn recensie. 

Vanaf 26 juli via VOD bij Proximus en Telenet

3. Game of Thrones

Het voorlaatste seizoen van Game of Thrones moet het grootste, spectaculairste en spannendste tot nu worden. En dat mocht iets kosten. Aan elk van de afleveringen hangt een prijskaartje van 11 miljoen euro vast en de hoofdrolspelers mogen zich sinds dit seizoen de best betaalde acteurs uit de televisiegeschiedenis noemen. Om maar te zeggen dat de lat deze keer wel heel hoog ligt. Ook het grote publiek kan niet wachten om te zien wat er in Westeros te gebeuren staat. De trailer voor seizoen 7 werd op 24 uur meer dan 61 miljoen keer bekeken. Alweer goed voor een record. In tegenstelling tot de rest van de fans zullen Ann Van Bogaert en Liesbet Jorissen zondagnacht niet op het puntje van hun stoel zitten. Zij zijn de enige twee Vlamingen die nu al weten wat er in Westeros te gebeuren staat. Lees hier hun verhaal.

Nu bij Telenet Play More

4. After the Storm

Privé-detective Ryota heeft het niet onder de markt. Zijn vrouw en kind zijn er van door en op professioneel gaan de zaken zo slecht dat hij er niet in slaagt de alimentatie voor zijn kroost op te hoesten. Maar wanneer zijn ex-vrouw een nieuwe relatie begint gaat het heilige vuur plots weer branden en wil Ryota kost wat kost bewijzen dat hij een betere man voor haar kan zijn. Een kleine maar daarom niet minder boeiende film vond onze man. Lees hier zijn recensie. 

Vanaf 26 juli via VOD bij Proximus en Telenet

5. Sprakeloos

Wie ooit Sprakeloos van Tom Lanoye las, kon bijna niet onder de indruk zijn van de manier waarop Lanoye over zijn moeder schreef. Hilde Van Mieghem vertaalde het boek naar het grote scherm. Al is de film anders dan het boek, vertelde Tom Lanoye in dit interview. "Er is een kaalslag, niet elke komma en elke punt zie je." Is de film dan nog beter dan het boek? Geef toch maar het boek, oordeelde onze man in deze recensie.

Nu via VOD bij Telenet en Proximus

6. Train to Busan

Zombies zijn ondertussen in zowat elke setting al wel eens opgevoerd. Regisseur Yeong Sang-ho vond toch nog een nieuw decor. Hij liet zijn zombies los in de hogesnelheidstrein tussen Seoul en Busan. Het gevolg? Een razende treinrit op smaak gebracht met een flinke snuif bloed en mensenvlees. Lees hier de recensie. 

Vanaf 27 juli via VOD bij Proximus en Telenet

7. Friends from College

Twijfelende twintigers hebben we al voldoende op TV gezien. Twijfelende dertigers trouwens ook. In de nieuwe Netflix-komedie Friends from College is het nu de beurt aan een bende veertigers die het ondanks hun leeftijd moeilijk hebben met volwassen worden. Om de reeks ook voor veertigers voor de buis aantrekkelijker te maken werd ook bij de casting aan hen gedacht. Eén van de hoofdrollen is weggelegd voor Fred Savage, een acteur die de net iets oudere jongeren onder ons nog zullen kennen als Kevin Arnold uit de serie The Wonder Years die eind jaren ’80 tot een kijkcijferhit uitgroeide.

Nu op Netflix

8.Insecure

Girls met een kleurtje, zo zou je Insecure heel kort door de bocht kunnen omschrijven. De Afro-Amerikaanse schrijfster Issa Rae besloot niet te wachten tot Lena Dunham een paar gekleurde actrices in Girls binnensmokkelde en schreef gewoon haar eigen reeks. Lees hier haar verhaal.  Alles draait om Issa Dee en haar boezemvriendin Molly zijn allebei eind twintig en allebei nog volop aan het zoeken wat ze met hun leven aan willen. In het eerste seizoen leverde dat alvast een hele reeks, vaak hilarische soms emotionele, verwikkelingen op. 

Seizoen 2, vanaf 24 juli bij Telenet Play More

9. Bevergem

Wat nurfen is zal voor eens en voor altijd een goedbewaard geheim blijven. Maar laat u dat vooral niet tegenhouden om nog eens naar het fantastische Bevergem. Via VRT NU kunt u alle afleveringen bingewatchen en u enkele uren onderdompelen in het heerlijke universum van Freddy De Vadder en co. Ook de making-off met makers en acteurs is meer dan de moeite waard.

Nu op VRT NU

10. Paterson

Een man gaat elke dag als buschauffeur werken, met de hond wandelen en een pintje drinken op café. Elke dag opnieuw, en tussendoor schrijft hij nog wat gedichten. Saai? Misschien. Een saaie film? Zeker niet. Regisseur Jim Paterson weet er zoals steeds iets moois van te maken, zonder compromissen te sluiten. "Ik ga in tegen de verwachtingen, blijf weg van de mainstream, dat is nog altijd de punker in mij", zegt hij in dit interview. Lees hier de recensie.

Nu bij Telenet