25 boetes voor foto’s en filmpjes in kijkfile

© © Hendrik De Rycke

25 chauffeurs die gisteren een foto of filmpje maakten van het zware verkeersongeval in Massenhoven, kunnen zich aan een boete van 110 euro verwachten. De politie waarschuwt voor het gevaar van het gebruik van een smartphone in het verkeer.

JUV

In de buurt van Massenhoven knalde gisteren rond 8 uur een vrachtwagen tegen een signalisatiewagen. De E313 was bijna zes uur afgesloten, met een lange file richting Antwerpen tot gevolg. Aan de overkant ontstond al snel een kijkfile door bestuurders die vertraagden om de wrakken te zien én foto’s en filmpjes te maken. De verkeerspolitie stelde op korte tijd 25 à 30 processen-verbaal op voor het gebruik van smartphones tijdens het rijden. De boetes bedragen 110 euro.

Het gebruik van gsm’s is enkel toegestaan wanneer de bestuurder stilstaat of geparkeerd is. De politie waarschuwt voor het gevaar van het gebruik van smartphones in kijkfiles: ‘Want als je achter het stuur je smartphone bovenhaalt, leidt dat niet alleen tot langere kijkfiles, het kan ook nieuwe ongevallen veroorzaken’, aldus politiecommissaris Luc Van Hoof.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen