Thomas Lefebvre herkozen als voorzitter Franstalige atletiekfederatie

Thomas Lefebvre is zaterdag herkozen als voorzitter van de Franstalige atletiekfederatie (LBFA). Lefebvre was de enige kandidaat om zichzelf op te volgen en werd verkozen met een grote meerderheid van de stemmen.

Lefebvre haalde een grote meerderheid van bijna 95 procent van de stemmen binnen, 756 van de 804, en volgt zo zichzelf op als voorzitter van de LBFA. De atletiekclubs uit Wallonië en Brussel eerden Lefebvre zaterdagochtend bij de stemming ook voor zijn geleverde werk in functie van de afgelopen Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

“De balans van de afgelopen vier jaar was zeer positief voor de LFBA”, vertelde Thomas Lefebvre na zijn herverkiezing. “Ons ledenaantal is gestegen met 20 procent, waardoor we nu met zo’n 14.000 atleten zijn. De financiële situatie van onze organisatie is zeer gezond en we hebben met Nafissatou Thiam een olympisch kampioene in onze rangen.”

Thomas Lefebvre, die de enige kandidaat was voor het voorzitterschap, is de eerste voorzitter van de federatie die zichzelf opvolgt sinds William Kevers in de jaren negentig. Lefebvre nam in 2012 het roer over van Jean-Claude Thill.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen