Direct naar artikelinhoud

'Verdachte moord Wiels bekent'

De verdachte van de moord op de Curaçaose politicus Helmin Wiels zou een volledige bekentenis hebben afgelegd. Dat meldt de NOS. Volgens de NOS is dat duidelijk geworden tijdens een pro-formazitting in Willemstad. Naar verluidt heeft de verdachte, Elvis K., ook spijt betuigd.

Helmin Wiels in 2012

Wiels, de leider van de grootste partij van Curaçao, werd 5 mei vorig jaar doodgeschoten. In de geruchtmakende zaak zijn zes verdachten opgepakt, van wie er inmiddels twee zijn overleden. Schutter K., die vanwege zijn veiligheid in Nederland vastzit, heeft nu ook een verklaring afgelegd over de vijf anderen. Het zou gaan om een huurmoord.

Tijdens de zitting werd beslist over de hechtenis van de drie nog levende medeverdachten. De rechter oordeelde in alle gevallen dat zij vast moeten blijven zitten, mede door de verklaringen van K.

Het Openbaar Ministerie op Curaçao zei tijdens de zitting meer tijd nodig te hebben voordat de moordzaak inhoudelijk behandeld kan worden. Volgens officier van Justitie Ger Rip moeten er nog meer mensen worden ondervraagd.

Oorspronkelijk stond de inhoudelijke behandeling op 21, 22 en 23 mei gepland. Rip wil dat de zaak zeker 3 maanden later wordt behandeld.