© Photo News

Vincent Kompany: ‘Zei tegen Batshuayi dat hij zou scoren’

Aanvoerder Vincent Kompany was bijzonder tevreden na de 5-0 overwinning tegen Cyprus. ‘Voor de match had ik tegen Michy gezegd dat hij er klaar voor moest zijn, want dat hij ging invallen én scoren’, lachte Kompany. ‘We hebben Cyprus niet onderschat, en nu kunnen we nuchter toewerken naar de wedstrijd in Israël. We willen de groep winnen’, was Kompany duidelijk.

jtp

Alles over de Rode Duivels op Sportwereld.be

‘Ik ben bijzonder tevreden over dit resultaat. Cyprus ging namelijk winnen in Bosnië, dus we wilden deze ploeg niet onderschatten. Ze hadden vandaag wel veel geblesseerden, maar dat maakt eigenlijk niet uit. Het is wel tegen Cyprus, dus beter konden we niet doen vandaag’, aldus Kompany.

‘Nu kunnen we nuchter toewerken naar de voorbereiding voor de wedstrijd tegen Israël. We zitten terug op schema en die wedstrijd wordt opnieuw zeer belangrijk. Ik durf al wat vooruit te kijken en te stellen dat we daar ook de drie punten willen pakken’, was de aanvoerder van de Duivels duidelijk. ‘Marouane Fellaini speelt tegenwoordig opnieuw op topniveau, net als Eden Hazard die bijzonder goed was vandaag. De Bruyne was misschien iets minder opvallend, maar gaf ook vandaag weer veel goede en belangrijke ballen.’

‘Michy is echt iemand met een neus voor doelpunten en we zagen al sinds maandag dat hij en ook Yannick zich erg goed integreerden in de groep. Ik ben blij voor hen dat ze hun eerste speelminuten gekregen hebben', vond Kompany.

Kompany was zichtbaar verrast over de 0-3 winst van Bosnië in Israël, maar was duidelijk: ‘De groep ligt weer helemaal open. Top drie is waar het om draait, maar ons doel blijft de groep winnen.’

MEER OVER DE RODE DUIVELS