© BFM

© BFM

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Ontploffing trottoirkast: “Even vreesde ik dat alles hier in brand zou vliegen”

De ontploffing van een ondergrondse trottoirkast zorgde zondagmiddag voor beroering in de Mortselse wijk Hof Van Rieth. Het vuur was snel onder controle, maar de buurtbewoners zaten wel enkele uren zonder elektriciteit.

kdb

Mortselnaar Steven Van Doren schrok zich zondagmiddag een hoedje. Toen hij rond kwart voor twaalf thuiskwam van een ochtendlijk fietstochtje, werd hij opgeschrikt door een stevige knal. Vlak voor zijn woning aan de Walter Pompelaan zag hij hoe een grote steekvlam tot boven zijn tuinhek kwam opgestegen.

“Even vreesde ik dat alles hier in brand zou schieten, maar al bij al waren het vuur en de rookontwikkeling snel onder controle”, vertelt hij. “Gelukkig was er niemand in de buurt, want een vlam van meer dan 1,80 meter had best wel wat ravage kunnen aanrichten.”

Volgens Van Doren zou de brand zijn ontstaan zijn in een ondergrondse elektriciteitskast, waar te veel grondwater in verzeild zou zijn geraakt. Maar die hypothese kon nog niet worden bevestigd door netwerkbeheerder Eandis. Die was op het moment van de explosie al aanwezig in de Mortselse wijk.

“Iets na 11u werden we opgeroepen voor een stroomonderbreking”, klinkt het bij de netwerkbeheerder. “Kort nadat we een nieuwe zekering hadden gestoken, deed zich een ontploffing voor in een ondergrondse trottoirkast. Onze mannen hebben er alles aan gedaan om de elektriciteitstoevoer in de buurt zo snel mogelijk te herstellen, en in de late namiddag is dat hun uiteindelijk ook gelukt.”

Intussen maakten de bewoners van de Walter Pompelaan, de Hof Van Riethlaan en enkele andere aanpalende straten het beste van de situatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER