Spaanse autoriteiten laten klacht tegen Messi vallen

© AP

Lionel Messi ziet de fiscale aanklachten tegen hem ingetrokken worden. De Spaanse autoriteiten willen vader Jorge Messi nog wel steeds 18 maanden achter de tralies krijgen voor belastingontduiking.

rahe

Lionel Messi en zijn vader werden beschuldigd van het oplichten van de Spaanse staatskas voor 4,1 miljoen euro. Dat zou gebeurd zijn door met een complex netwerk van bedrijven de rechten van de Argentijn te verkopen in verschillende landen. De aanklagers oordelen nu dat de voetballer geen schuld treft aan de constructie. Alle verantwoordelijkheid wordt op vader Jorge Messi geschoven, die de belastingen van zijn zoon zou behartigen.

De verklaring van de openbare aanklagers luidde als volgt: ‘Het Openbaar Ministerie concludeert dat, vanwege zijn leeftijd en de banden met zijn vader, het Jorge Messi was die de economische voordelen van zijn zoon behandelde. Het is niet bewezen dat Lionel Messi’s gebrek aan kennis opzettelijk was of werd gedaan met als doel het oplichten van de overheid.’

De vader van de Argentijnse superster riskeert ook een boete van twee miljoen euro. In het verleden gaf hij al herhaaldelijk aan dat zijn zoon niet te maken had met de situatie.

De feiten dateren al van tussen 2007 en 2009.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen