© Sven Van Haezendonck

© Sven Van Haezendonck

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Somers laat barricades in brandweerkazerne opbreken

Een gerechtsdeurwaarder vergezeld van de politie heeft dinsdagnamiddag de barricades in de brandweerkazerne van Mechelen laten opbreken. Burgemeester Bart Somers (Open Vld), die voorzitter is van de zoneraad, heeft daartoe de opdracht gegeven.

Sven Van Haezendonck

Brandweermannen van de post Mechelen van de hulpverleningszone Rivierenland hadden maandagmorgen de toegang naar de kantoren van het management geblokkeerd. De actievoerders eisen duidelijkheid over hun werkregime. De beroepskrachten werken vandaag in wachten van 24 uur en dat willen ze graag zo houden.

Burgemeester Somers, voorzitter van de zone, begrijpt de heisa niet. "Vooral omdat de discussie over het werkregime op dit moment nog niet aan de orde was. Wij hebben eerst andere katten te geselen", reageert hij. "Ik weet wel dat er een afspraak was met de vakbondssecretarissen om de barricades dinsdagmorgen op te geven. Dat was helaas niet het geval", stelt de Mechelse burgemeester.

"Van weinig respect getuigen"

Daarom heeft hij in de loop van de dag een gerechtsdeurwaarder geëngageerd om de geblokkeerde toegangen te laten vrijmaken. "In eerste instantie om dat dit een potentieel gevaarlijke situatie is. Leidinggevenden moeten in alle omstandigheden hun werk kunnen doen. Bovendien vind ik de actie van weinig respect getuigen", zegt Bart Somers nog.

Medewerkers van de uitvoeringsdiensten van de stad hebben alles opgeruimd.

Lees ook: Somers over brandweer: 'Shiften 24 uur op termijn niet houdbaar'

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER