Gareth Bale opnieuw beste Welshman? Logisch, zeker als je dit ziet

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(Wie anders dan) Gareth Bale is maandagavond in Cardiff verkozen tot Speler van het Jaar in Wales. Logisch, zeker als je de compilatie video bekijkt die de Welshe voetbalbond maakte. En helaas is daar ook het doelpunt tegen België bij...

De sterspeler van Real Madrid en de Welshe nationale ploeg kreeg maandagavond maar liefst drie prijzen tijdens de ‘25th Football Association of Wales Awards’ in Cardiff. Zo won hij voor de vijfde keer in zijn carrière de trofee voor Speler van het Jaar, maar daarnaast werd hij ook door de supporters (Fans’ Player of the Year) en door de spelers (Players’ Player of the Year) helemaal bovenaan de lijstjes gezet.

De 26-jarige Bale en Wales kunnen zaterdag geschiedenis schrijven door voor het eerst sinds 1958 een groot voetbaltoernooi te bereiken. De Welshmen staan met achttien punten uit acht speeldagen aan de leiding in EK-kwalificatiegroep B, de groep van de Belgen. Ze hebben één punt meer dan de Rode Duivels en hebben in hun resterende twee duels (zaterdag in Zenica tegen Bosnië en op dinsdag 13 oktober in Cardiff tegen Andorra) genoeg aan één punt om zich van deelname aan het EK van volgend jaar in Frankrijk te verzekeren. Gareth Bale was in deze EK-voorronde al goed voor zes doelpunten en had daarmee een enorm groot aandeel in de knappe prestaties van de Welshmen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen