Legia Warschau heeft nieuwe coach beet

© REUTERS

Stanislas Cherchesov is de nieuwe coach van het Poolse Legia Warschau, een van de drie opponenten van Club Brugge in de groepsfase van de Europa League. Dat maakte de club dinsdag bekend. De Russische ex-doelman volgt de zondag ontslagen Henning Berg op en tekende een contract tot eind 2017.

Cherchesov stond tot vorig seizoen in eigen land nog aan het roer bij Dynamo Moskou, daarvoor coachte hij onder meer Wacker Tirol, Spartak Moskou, Terek Grozny en Amkar Perm. ‘De nieuwe coach moet er dit seizoen voor zorgen dat we de titel pakken’, aldus Michal Zewlakow, de ex-speler van onder meer Anderlecht die nu directeur voetbal is bij Legia Warschau.

Naast Cherchesov zal de nieuwe trainersstaff uit assistenten Miroslav Romaschenko en Gintaras Stauce en physical coach Vladimir Panikov bestaan. Krzysztof Dowhan blijft de doelmannen trainen.

Legia raakte zondag in de Poolse competitie niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij Gornik Zabrze en staat na elf speeldagen vierde in de stand, op tien punten van leider Piast Gliwice. Ook in Europa draait het verre van schitterend, want Legia verloor net als Blauw-Zwart zijn eerste twee duels in groep D. Op speeldag één gingen de Polen met 1-0 onderuit bij Midtjylland, afgelopen donderdag leden ze een 0-2 thuisnederlaag tegen het Napoli van Rode Duivel Dries Mertens.

Legia is op 22 oktober gastheer voor Club op de derde speeldag in de Europa League, op 5 november trekt de club uit de Poolse hoofdstad naar het Jan Breydelstadion.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen