© AFP

Rusland ontkent luchtaanval Palmyra

De Russische strijdkrachten ontkennen dat gevechtsvliegtuigen van Rusland stellingen van Islamitische Staat hebben gebombardeerd in en rond de Syrische stad Palmyra. Dat meldt het persagentschap AFP.

kidr, wver

‘Alle berichten van buitenlandse media over de Russische raids op Palmyra, zijn fout’, aldus generaal Igor Konasjenkov van het Russische ministerie van Defensie.

Eerder op de dag meldde de Syrische staatstelevisie dat bij Russische aanvallen 15 IS-strijders in Palmyra om het leven zouden zijn gekomen. Nog eens vier anderen werden gedood bij aanvallen op het bolwerk van de groep, de noordoostelijke stad Raqqa, meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Het Syrische staatspersbureau SANA maakte melding van 20 gepantserde wagens van IS die vernield werden, net als wapendepots en raketlanceerders in Palmyra. Een andere basis werd vernield in de provincie Aleppo, in het noorden van Syrië.

De Russische luchtaanvallen op Syrië begonnen vorige week woensdag. Volgens de Russen helpen ze de legitieme regering verdedigen tegen terroristen. Verschillende aanvallen waren gericht op gebieden die in handen zijn van rebellen die gesteund worden door het westen, de Golfstaten en Turkije.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER