Standard-supporters maken amok en eisen ontslag Luzon

© mre

© isosport

thumbnail: null
thumbnail: null

Na het puntenverlies van Standard tegen Lokeren (2-2) reageerden de Luikse supporters erg ontgoocheld. Een half uur na de wedstrijd stormden een twintigtal heethoofden zelfs de mixed zone binnen om het ontslag van coach Guy Luzon te eisen.

mre

Play-off 1, 2A/B en 3 Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De bewuste fans - allen gemaskerd met hoodies - drongen ondanks de aanwezigheid van enkele stewards eerst de mixed zone binnen, en gingen er hardhandig om met enkele cameralui. Daarna liepen ze de trap op naar de perszaal, terwijl ze met de schreeuw 'Luzon démission' en antisemitische leuzen het ontslag van coach Luzon eisten. Na bemiddeling door stewards dropen de heethoofden af.

Een opvallende toeschouwer van het tafereel was Hans Vanaken. 'Dit hoort helemaal niet bij het voetbal', aldus de middenvelder van Lokeren. 'Vroegen de fans het ontslag van Luzon? Die mensen moeten ook begrijpen dat een topclub een mindere wedstrijd kan afwerken, hé.'

De Standard-spelers waren op dat moment al in veiligheid gebracht nadat diezelfde supporters zichzelf eerder al via de hoofdingang toegang hadden willen verschaffen. De toegangsdeur in gewapend glas hield er stand, maar zit vol barsten. De officiële supportersfederatie wou niet reageren.