© Foto gva

© Foto W&F

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Grootste letterpressdrukkerij van het land staat in Ekeren

“Na 10 generaties was het familiebedrijf Drukkerij Dirix-Van Hoof aan een krachtige vernieuwingsoperatie toe”, zegt zaakvoerder Raf De Laet. De oorspronkelijke naam werd gehalveerd. Er kwam een nieuw logo met bijpassende huisstijl. “Wij willen ons de komende decennia inzetten op de ‘magie van meesterlijk drukwerk’.

Marc Wouters

Na 137 jaar staat Drukkerij Dirix aan de Kapelsesteenweg 395 in Ekeren er als herboren bij. “De voorbije periode van herbronning en kwaliteitsverbetering jaagt een frisse wind doorheen ons bedrijf”, zegt De Laet. “Onze kernwaarden voor de toekomst zijn meesterlijk vakmanschap, durf meer met papier en wees buitengewoon creatief.”

Naast offset-drukwerk is drukkerij Dirix ook specialist in letterpress en hotfoil. Op het vlak van letterpress hoort de drukkerij tot de grootste van het land. Bij deze druktechniek, op authentieke ambachtelijke persen, komt heel wat intensieve handenarbeid kijken. Letterpress leent zich zowel voor grote als kleine oplagen op eerder uitzonderlijke en exclusieve papiersoorten en –dikten.

“Ons team bestaat uit 15 bekwame medewerkers”, vertelt Raf De Laet. “Wat de veredeling van het drukwerk betreft, kunnen wij heel wat intern uitvoeren. Wij houden de vinger aan de pols. Wij staan garant voor meesterlijk drukwerk”, besluit de zaakvoerder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER