Bouhanni sprint naar zege in Spanje

© BELGA

Nacer Bouhanni (Cofidis) heeft de 70ste editie van het Circuito de Getxo (Spa/1.1) op zijn naam geschreven. De Fransman sprintte vrijdag na 170 kilometer sneller dan tweevoudig winnaar Juan Jose Lobato (Movistar) en titelverdediger Carlos Barbero (Caja Rural).

Wielrennen op Sportwereld.be

De Baskische koers werd gekleurd door een ontsnapping met drie renners die al in de eerste ronde vorm kreeg met Luis Mas, Imanol Estevez en Pablo Torres. Hun voorsprong steeg evenwel nooit boven de drie minuten, vooral onder impuls van Cofidis dat de wedstrijd in handen nam voor snelle man Bouhanni, gebrand op de zege na zijn opgave in de eerste week van de Tour door een valpartij.

In het slot ontsnapte ook nog Igor Anton samen met Sergey Firsanov, maar veel voorsprong kreeg het duo nooit van het peloton. Een late uitval van Estevez draaide evenmin op weinig uit en het peloton bereidde zich voor op een massasprint. Daarin toonde Bouhanni zich duidelijk de sterkste.

Het is voor de Fransman zijn zevende zege van het seizoen na twee ritzeges in het Critérium de Dauphiné (WT), de GP de Denain (1.1.), twee ritoverwinningen in de Ronde van de Sarthe (2.1.) en een zege in Halle-Ingooigem (1.1.).

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen