Charlie Winston heeft 29e Suikerrock geopend

De Britse singer-songwriter Charlie Winston heeft vrijdag op de Grote Markt in Tienen de 29e editie afgetrapt van het driedaagse stadsfestival Suikerrock. Winston heeft momenteel een hit te pakken met "Lately", met een sample van "Young folks" van Peter Bjorn and John. De organisatie mikt, mede door de goede weersvooruitzichten, opnieuw op meer dan 100.000 bezoekers dit weekend.

Op de eerste festivaldag van Suikerrock treden nog de Britse rockgroep Starsailor, na de solo-uitstap van zanger James Walsh sinds vorig jaar opnieuw samen, Novastar en de populaire Nederlandse rockster Anouk aan.

Zaterdag zijn Oscar And The Wolf, The Sisters of Mercy en Magnus de headliners, zondag zullen Marco Borsato en Clouseau de Grote Markt doen vollopen.

De tickets voor zondag zijn uitverkocht en ook op vrijdag en zaterdag belooft het volgens organisator Walter Kestens heel druk te worden. Om de gezelligheid te verhogen, werd de Grote Markt dit jaar overigens helemaal heringericht tot een soort arena.

Naast betalende optredens op de Grote Markt biedt Suikerrock heel wat gratis randanimatie zoals dj-sets op de Veemarkt. De organisatoren plaatsen dit jaar overigens vier automaten voor leeggoed langs het festivalcircuit. Bezoekers die er hun lege bekers en flesjes in deponeren, maken kans om tickets voor Suikerrock 2016 te winnen.

Meest gelezen