© LDN

© LDN

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Oud-scouts Sint-Rombouts hijsen vlag op dak van hun toren

Met de groen-gele vlag op het dak van Sint-Romboutstoren te laten wapperen, hielden de oud-scouts van Sint-Rombouts vrijdagavond een jaarlijkse traditie in ere. Ook werd hulde gebracht aan Jackie De Vos omdat hij 40 jaar actief is in de scoutsbeweging.

Leo De Nijn

De scouts van Sint-Rombouts bestaan al lang niet meer. De vereniging ging destijds op in Sint-Katron. Maar de oud-scouts van Sint-Rombouts zijn levendiger dan ooit. Het was vrijdag in de vooravond voor het elfde jaar op rij dat ze in uniform de 538 trappen van hun toren beklommen om op het dak ‘van hun toren’ hun vlag te hijsen. Met drie dagen het scoutssymbool boven op de toren houden ze een traditie in de Maneblussersstad in ere.

“Maar we doen dat ook om eer te bewijzen aan de scoutsbeweging, de overleden makkers te herdenken en stil te staan bij onze scoutsgelofte”, zegt coördinator en oud-scout, Françis Jannes.

Maar bij de herdenking vrijdagavond was er nog een reden om een verdienstelijk oud-scout te bedanken. De 75-jarige Jackie De Vos is immers 40 jaar actief in de scoutsbeweging. Weinigen kunnen zo’n verdienstelijk palmares binnen de scouts voorleggen”, vindt Jannes.

Lees het hele verhaal dit weekend in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER