Direct naar artikelinhoud

Stekelenburg: Monaco was een ontsnapping van Fulham

Maarten Stekelenburg heeft geen spijt van zijn tijdelijke verblijf bij AS Monaco. De doelman zag zijn verhuur aan de Ligue 1-club als de enige manier om te 'ontsnappen' bij Fulham.

Stekelenburg: Monaco was een ontsnapping van Fulham
Beeld getty

In augustus van vorig jaar maakte Stekelenburg de overstap naar AS Monaco, nadat hij bij de Londense club uit de gratie was geraakt. De sluitpost werd gehaald als reservedoelman achter Danijel Subasic en stond uiteindelijk maar een handvol wedstrijden onder de lat. Toch kijkt de oud-Ajacied positief terug op zijn tijd in Monaco.

,,Het was niet frustrerend bij Monaco", vertelt Stekelenburg aan The Guardian. ,,Nee, het was een ontsnapping van Fulham. Die huurperiode was mijn enige uitweg. Ik wist waar ik aan begon toen ik bij Monaco tekende. Hun keeper heeft het fantastisch gedaan. Toch had ik geen zin in nog zo'n jaar. Ik wilde spelen en die kans krijg ik nu bij Southampton."

De club van manager Ronald Koeman huurt Stekelenburg ook van Fulham, waar hij nog tot de zomer van 2017 op de loonlijst staat. De 32-jarige oud-international is erop gebrand zichzelf te bewijzen bij The Saints. ,,Ik weet wat ik kan. Maar je moet ook de kans krijgen om het te laten zien. Ik ben gewoon erg blij met deze mogelijkheid."

Stekelenburg: Monaco was een ontsnapping van Fulham
Beeld ANP