© BELGA

Ticketproblemen in Jupiler Pro League

Het nieuwe ticketingsysteem van het bedrijf Tickethour, waarmee de Pro League in mei 2015 in zee is gegaan, zorgt voor kleine problemen bij de eersteklassers. ‘Het systeem moet bij alle clubs geïmplementeerd worden, waardoor we nog met enkele kinderziektes zitten’, aldus Ludwig Sneyers, CEO van de Belgische Profliga.

(belga)

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

‘Alles werkt wel, maar in de beginfase moeten er nog kleine aanpassingen aan het ticketingsysteem gebeuren. Hoogstens moet er hier en daar eens een supporter wachten om de geldigheid van zijn ticket nader te controleren. Daarover hebben we ook altijd duidelijk gecommuniceerd naar de clubs en hun supporters’, verwijst Sneyers naar een persbericht van 16 juli. ‘Sinds de ondertekening van het contract met Tickethour heeft de Pro League dagelijks contact met het bedrijf. De implementatie ervan in de Belgische competitie wordt continu opgevolgd en begeleid.’

Nieuwe software

Na het stopzetten van de activiteiten van het bedrijf GVA, dat een groot aantal clubs voorzag van ticketingsoftware, moest de Profliga op zoek naar een nieuwe partner. Dat vond het in Tickethour, dat ook voor de ticketverkoop zorgde voor de Europese Spelen in Azerbeidzjan. ‘We werken nu met een volledig online systeem dat voordelen biedt aan de supporters (uitgebreide betaalmogelijkheden) en de clubs (marketingtools). Het is een verbetering van wat er tot nu toe bestond, maar daar hoort een kleine aanpassingsperiode bij’, zegt Sneyers.

Kortrijk

Joseph Allijns, voorzitter van KV Kortrijk, bevestigt: ‘Ook bij ons waren er problemen, maar laten we nog even afwachten totdat het systeem volledig op punt staat voor we het helemaal afschieten.’

Enkel de eersteklassers Standard en Anderlecht gebruiken de software van Tickethour nog niet. “Zij hebben hun eigen systeem en kijken liever nog even de kat uit de boom voor ze mee de overstap maken”, aldus Sneyers. .

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer