1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Al 300 vrijwilligers voor ommegang tijdens Sint-Gummarusfeesten

Een tachtigtal Lierenaars heeft zich zaterdag als figurant gemeld voor de Lierse Ommegang, die op 27 september en 4 oktober 2015 georganiseerd wordt.

Chris Van Rompaey

De stad Lier viert sinds de negentiende eeuw om de 25 jaar de Sint-Gummarusfeesten. De laatste keer was in 1990 en dus is het volgend jaar weer zover. Het is telkens een unieke gebeurtenis met een religieus en een wereldlijk gedeelte. De vzw De Gezellen van 't Groot Volk coördineert het wereldlijk gedeelte en organiseert een grootse historische recreatie die als werktitel 'De Lierse Ommegang' meekreeg.

Voor die ommegang zijn er 1030 figuranten nodig die de vzw De Gezellen van 't Groot Volk tijdens enkele castingmomenten wil vinden. De eerste casting vond zaterdag plaats.

"We hebben in totaal een tachtigtal mensen gesproken. De meesten worden als figurant ingeschakeld, maar sommigen van hen krijgen een gesproken rol. Na vandaag beschikken we nu al over bij driehonderd deelnemers aan de ommegang.

Met de mensen die we via de vele Lierse verenigingen kunnen rekruteren en dankzij de volgende castings in oktober en november, ben ik ervan overtuigd dat we aan voldoende vrijwilligers geraken", zegt regisseur Johan De Paepe.

Info: 03.490.40.70,

Foto's CVR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER