© GVA

Oud OCMW-voorzitter Jos Van Loon overleden

OCMW-voorzitter Jos Van Loon is op 68-jarige leeftijd onverwacht overleden in het Middelheimziekenhuis in Wilrijk. Van Loon was OCMW- voorzitter in de periode van 1 januari 2005 tot en met 30 juni 2009.

MaTi

“Jos is een groot verlies voor de Essense en Wildertse gemeenschap”, zegt burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V). “Vanuit een intense christelijke visie bestuurde hij deskundig en met gezond verstand vele verenigingen en tot enkele jaren gelden ook het OCMW. Jos Van Loon was een doener, een man die wist van aanpakken.”

Op enkele jaren tijd wist Van Loon zijn stempel te drukken op het OCMW met een hele reeks verwezenlijkingen. Er was de uitwerking van het personeelsplan, de optimalisering van de poetsdienst in werkefficiëntie en de renovatie en de uitbreiding van de gebouwen van het Kerkeneind. Ook OCMW-secretaris Stefaan Denewet is onder de indruk van het plotse overlijden van Van Loon. "Hij gaf steeds het beste van zichzelf. Hij bouwde het OCMW verder uit tot een sociaal dienstencentrum. Hij had een onbevooroordeelde kijk op de mensen die bij ons aanklopten".

Van Loon was nog heel actief in tal van verenigingen, zoals het voorzitterschap van Harmonie Essentia en steunde het project Opus III in India. Liever dan bloemen en kransen voor de uitvaartdienst, kan u bijdragen leveren voor de kinderen in de scholen van zijn geliefkoosd project Opus III in India. (www.opusiii.be). De uitvaartplechtigheid gaat door op donderdag 25 september om 11u in de parochiekerk van Sint-Jan de Doper in Wildert. Op woensdagavond is er een gebedswake om 19 uur in voornoemde kerk.

MaTi

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER