© Margo Tilborghs

Overdracht Rookmobiel op Dorpsdag

Op de jaarlijkse Dorpsdag in Heide-Kalmhout vond zondag de officiële overdracht van de Rookmobiel plaats. Jean-Pierre Arnould van de Stiching Brandwonden mocht de sleutel in ontvangst nemen van provinciaal gedeputeerde Bruno Peeters.

MaTi

In 2011 richtte het Provinciaal Veiligheids Instituut een rookmobiel in. Deze constructive is een ervaringscontainer vol oefenrook waaruit een bezoeker, binnen de 40 seconden, een babypop dient proberen te redden.

Zo kunnen geïnteresseerden aan den lijve ondervinden hoe gevaarlijk het is om te vertoeven in een met rook gevulde ruimte en meteen begrijpen hoe nuttig rookmelders kunenn zijn.

Woningbranden

De overdracht gebeurde door gedeputeerde Bruno Peeters in aanwezigheid van Stefaan Henderieckx (inhoudelijke en externe leiding PVI). Voor de Stichting Brandwonden waren Jean-Pierre Arnoult (gedelegeerd bestuurder) en Stefaan Lauwaert (projectleider) aanwezig.

“Jaarlijks worden zo’n 10.000 woningbranden vastgesteld in België”, zegt Arnould. “Een groot aantal daarvan zou kunnen vermeden worden door een aantal elementaire veiligheidsmaatregelen. Deze branden zorgen voor 1600 gewonden, waarvan er een hondertal komen te overlijden. 80 procent van deze overlijdens is te wijten aan brandwonden. De Rookmobiel zal nu worden ingezet voor eductatieve doeleinden.”

MaTi

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER