© Jimmy Kets

Zoveel is Herman De Croo waard

Open Vld-coryfee Herman De Croo geeft als eerste politicus een inkijk in zijn financiën. Hij liet het Vier-programma Hoeveel Ben Je Waard? een doorlichting maken van zijn roerende en onroerende goederen. Mocht de 78-jarige oud-minister ooit toch nog eens met pensioen gaan, dan hoeft hij zich met bijna 5 miljoen euro op de teller weinig zorgen te maken.

hannes cattebeke

“Ik ben onbetaalbaar”, lacht Herman De Croo vanavond in het Vier-programma Hoeveel Ben Je Waard? “Neen, eerlijk, ik heb geen idee.”

Dat de éminence grise van de Open Vld nogal ruim woont, is ook buiten zijn gemeente Brakel geen geheim. Maar volgens de schatter is die ‘bungalow’ met bijhorende 6 hectare ‘slechts’ goed voor 775.000 euro.

De volksvertegenwoordiger-advocaat-landbouwer met voorts nog een twintigtal andere functies heeft een inkomen van 15.000 euro per maand. Iets meer dan de helft daarvan gaat naar zijn personeel. Gemiddeld schenkt hij 416 euro aan een goed doel. En elk weekend besteedt De Croo tussen de 200 en 300 euro aan traktaties op café, een gewoonte die hij overnam van zijn vader.

Een uitpuilende kleerkast heeft de immer piekfijn uitgedoste De Croo niet. “Ik koop maximaal twee nieuwe kostuums per jaar.” Die mogen dan wel iets kosten, zo’n 1000 euro per stuk. “En ik ga iets bekennen: ik hou van zijden onderlijfjes. Die kosten 100 euro, maar ze verslijten niet.”

De totaalsom, inclusief onroerende goederen, aandelen en bankrekeningen, bedraagt 4.959.172 euro.

INFO

Hoeveel Ben Je Waard?, om 21u op Vier

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER