Omwonenden van De Residentie met delegatie in raadzaal

De gemeenteraad van Kasterlee kreeg dinsdagavond flink wat volk over de vloer. Ook mensen die in de buurt van ex-hotel De Residentie wonen, kwamen hun ongerustheid uiten over de mogelijke komst van asielzoekers naar De Residentie.

Paul Keyenberg

Fedasil wil zo'n 250 asielzoekers een onderkomen bieden in ex-hotel De Residentie aan de Steenfortstraat in Lichtaart. Dinsdagavond wilde Jeroen Van De Water (N-VA) namens de buurtbewoners enkele vragen stellen in de gemeenteraad van Kasterlee.

Door onenigheid over een ander dossier -de mogelijke komst van varkensstallen naar het Kastelse gehucht Kleinrees- verliet de voltallige N-VA-fractie echter voortijdig de gemeenteraad.

Daarop namen de resterende oppositiepartijen Vlaams Belang (Jef Verrycken), Open VLD (Rita Thijs) en Groen (Marc Stijnen) de rol van Van De Water over en informeerden naar wat er de komende dagen gaat gebeuren in en rond De Residentie. Burgemeester Ward Kennes (CD&V) antwoordde dat hij één van de komende dagen concrete informatie verwacht van Fedasil omtrent de komst van de asielzoekers.

'Van zodra wij meer weten, zullen we dat communiceren', aldus de burgemeester. 'Ook vanwege Fedasil en Hotels Corsendonk (de nieuwe eigenaar van De Residentie) verwachten wij dat ze de buurtbewoners voldoende op de hoogte houden, bv. via een buurtvergadering'.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER