Smaakmaker Mo Farah trekt zich terug van Commonwealth Games

© AP

© REUTERS

© AFP

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Mo Farah geeft in extremis forfait voor de Commonwealth Games, die vandaag/donderdag in Glasgow hun eerste competitiedag kennen.

vml

De Brit zou starten op de 5 en 10 km, de twee afstanden waarop hij olympisch kampioen is, maar voelt zich na een ziekte niet klaar om te lopen.

‘Mijn lichaam zegt me dat het nog te vroeg is, al voel ik wel progressie’, aldus Farah.

Queen Elizabeth II

De Britse koningin Elizabeth II heeft woensdagavond in het Schotse Glasgow de 20e Commonwealth Games geopend. Zowat 40.000 mensen woonden de spectaculaire startshow, met traditionele atletenparade, in het stadion van Celtic Glasgow bij. Er waren optredens van onder meer Rod Stewart, Amy McDonald en Susan Boyle. Ook Hollywoodsterren Ewan McGregor en James McAvoy maakten hun opwachting om geld in te zamelen voor UNICEF.

De komende elf dagen zullen ruim 4.000 atleten strijden in 261 medaillecompetities. Er staan zeventien sporten op het programma, waarbij zwemmen, wielrennen en worstelen maar ook een niet-olympische sport als squash.

De Commonwealth Games (of Gemenebestspelen) zijn een vierjaarlijks evenement voorbehouden voor atleten uit de ruim 70 lidstaten van het Gemenebest.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen