© jaa

© jaa

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Gustatif in Ullenshof veelbelovende nieuwkomer in Antwerpse horeca

Vrijdagavond ging een levenswens van Gerd Govaerts (30) in vervulling. In het parkje aan de Kasteeldreef, waarin hij als kind nog heeft gespeeld, opende de ambitieuze chef-kok, met tien jaar ervaring in sterrenrestaurants in heel Europa, samen met zijn vriendin Jeannot Goffin (29) zijn eigen restaurant. Met de opening van Gustatif kreeg de monumentale en bijna honderd jaar oude Villa Ullens meteen een nieuwe invulling.

jaa

“Een betere locatie voor mijn eigen restaurant kon ik me moeilijk inbeelden. Het idee om hier een eigen zaak te beginnen, rijpte toen ik na vijf jaar te hebben gewerkt als souschef in het gastronomisch restaurant Dôme op Zurenborg, naar de Cote d’Azur en de Franse en Zwitserse Alpen trok om er in diverse vijfsterrenhotels en sterrenrestaurants als ‘gastarbeider’ verdere ervaring op te doen bij topchefs.”

Gustatif – Frans voor smaakvol – kondigt zich aan als een veelbelovende nieuwkomer in het Antwerpse horecalandschap. Puurheid, seizoensgebonden producten verwerkt in op het eerste zicht klassieke gerechten, die echter op een alles behalve alledaagse wijze afgewerkt worden. Dat is het handelsmerk van chef-kok Gerd Govaerts.

“Ik leerde het vak bij Julien Burlat, chef in restaurant Dôme, Frédéric Anton van Le Pré Catelan in Parijs en Marc Paesbrugghe van Sir Anthony Van Dijck. Dat zijn allemaal sterrenzaken ja, maar daarom streven wij zelf niet perse naar een ster. We willen Gustatif heel laagdrempelig houden. Dat merk je aan de gemoedelijke sfeer, maar ook aan de redelijke prijzen. Voor 32 euro serveren we een lunchmenu en ’s avonds kost een degustatiemenu met zes gerechten slechts 68 euro. Een huiswijn hebben we niet, maar we schenken wel zeven verschillende soorten per glas.”

Gustatif, Churchilllaan 55 in Schoten is open ’s middags en ’s avonds. Gesloten op dinsdag en woensdag. Tel. 03-284.15.16, info@gustatif.be

Lees zaterdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen, editie Noord

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER