© Jan Vorsselmans

Schepen Paul Van Ham vaart voortaan onafhankelijke koers

De kiesstrijd lijkt te zijn begonnen in Malle. Schepen Paul Van Ham (N-VA) meldde tijdens de gemeenteraadszitting dat hij voortaan als onafhankelijke zal zetelen, maar zijn taken met evenveel inzet wil blijven uitoefenen tot het einde van deze legislatuur.

Jan Vorsselmans

Schepen van Mobiliteit en Milieu Paul Van Ham voelt zich al een hele poos niet goed meer in zijn vel binnen de coalitie van DBM, partij van burgemeester Harry Hendrickx, en N-VA, partij van OCMW-voorzitter en schepen van Sociale Zaken Wouter Patho. Hij vindt dat Malle de trein van de 21ste eeuw heeft gemist en ziet geen verandering. Niettemin wil hij zijn mandaat blijven uitdoen tot einde 2018. “Dat is perfect mogelijk”, zegt hij.

Wouter Patho (N-VA) vindt dat wederzijds begrip en collegialiteit nodig zijn om goed te functioneren in een coalitie en als schepen. “We betreuren de stap die Van Ham zet, maar de coalitie blijft niettemin overeind.”

Ook burgemeester Harry Hendrickx is not amused. “Van Ham is geen ploegspeler en dat is nu eenmaal een vereiste als je deel uitmaakt van een schepencollege. Best is dat hij zijn bevoegdheden afgeeft aan iemand anders van N-VA. Doet hij dat niet, dan zullen we ons beraden over de te nemen stappen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER