1 / 2
thumbnail: null

Verdienstelijk Lokeren botst op counter in Warschau

Lokeren is er niet in geslaagd te stunten in de heksenketel van Legia Warschau en verloor met 1-0. Toch konden de Waaslanders terugblikken op een verdienstelijk debuut in de groepsfase van de Europa League. De Poolse kampioen werd in eigen huis bijwijlen zelfs weggedrukt maar scoorde op counter en won met het kleinste verschil.

vml

Peter Maes zat niet in de dug-out van Lokeren. Zijn verbaal akkefietje met de scheidsrechter in Hull kwam hem op een straf te staan. Hij moest de wedstrijd vanuit de tribune volgen. Bekijk hier de opstellingen

Het balbezit was aanvankelijk grotendeels voor de thuisploeg maar de Waaslanders kwamen steeds beter in de wedstrijd. Bij Legia was Zyro voor rust de gevaarlijkste man: één grote kans trapte hij voorlangs, een afstandsschot pakte Copa zonder veel problemen. Lokeren kon daar ook één grote kans tegenoverstellen: Vanaken trapte de bal laag overhoeks, Kuclak redde met de voet.

Lokeren kwam gedreven uit de kleedkamer en nam het initiatief bij de start van de tweede helft. Het liet de thuisploeg zelfs even achter de bal aanhollen maar na een uur spelen werd het op een vlijmscherpe counter volledig uit verband gespeeld. Uitblinker Radovic stond vrij aan de strafschopstip en had de hoek voor het uitkiezen: 1-0. De thuisploeg nam daarna de match in handen en even was het alle hens aan dek bij de Waaslanders. Ze herstelden echter snel het evenwicht maar vonden geen openingen. De inbreng van Abdurahimi, Dutra en Patosi bracht geen zoden meer aan de dijk. De thuisploeg bleef gevaarlijk op de counter en scoorde nog wel maar dat doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Zo werd uiteindelijk met het kleinste verschil verloren.

Metalist - Trabzonspor , de andere wedstrijd in Groep L, eindigde op 1-2.

Opmerkelijk:

Lokeren beleefde een hete avond in Warschau. Voor de gelegenheid was bijna iedereen in de hele Pepsi arena gekleed met een witte t-shirt, op en neer springend. Een indrukwekkend beeld, aangevuld met luide aanmoedigingen, maar Lokeren toonde zich niet onder de indruk.

Belangrijkste fases:

1’ Bij een eerste aanval over de linker flank moet Galitsios meteen een hoekschop toestaan.

8’ Scholz laat zich te gemakkelijk opzij zetten door Zyro. Gelukkig voor hem stuurt hij de bal net voorlangs. Hier komt Lokeren goed weg.

13’ Leye kan op voorzet van Remacle op doel koppen. Hij krijgt de bal tussen de palen, maar ook recht op de doelman.

14’ Galitsios is vrij zeker en blijft staan als de bal richting Kucharczyk gaat. De Pool trapt de bal in de verste hoek, maar hij stond ook buitenspel.

25’ Lokeren komt er uit via De Pauw, die lang genoeg wacht om de bal mee te geven met Vanaken. De Lokerse spelverdeler komt alleen voor Kuclak, maar vanuit een scherpe hoek kan de Poolse doelman met de voet redden.

26’ Vanaken gaat op wandel in de grote rechthoek en wordt van de sokken gelopen door Duda. Vanaken is woedend wanneer hij geen strafschop krijgt.

29’ Zyro haalt uit vanuit de tweede lijn. Copa gaat goed plat en duikt de bal uit de hoek.

40’ Scholz moet een overtreding maken op Radovic net buiten de grote rechthoek. Brzyski krult de bal over.

46’ De voorzet van Odoi wordt in eerste instantie afgeblokt. De rebound van De Pauw wordt in hoekschop gewerkt.

59’ Scholz gaat richting de oprukkende Kucharczyk, waardoor Radovic alleen voor doel komt te staan. De spits krijgt de bal en heeft de hoek maar voor het uitkiezen: 1-0!

60’ Galitsios wordt opnieuw in de rug gepakt. Na wat breiwerk knalt Brzyski hard voorlangs.

80’ Galitsios wordt nog maar eens in de rug gepakt. Zyro komt goed ingelopen, maar kan net niet bij de voorzet. 82’ Invaller Patosi kan meteen op doel trappen. Hij haalt er een hoekschop uit. 87’ Zyro legt de bal panklaar voor Kucharczyk. De vlag gaat echter omhoog het feestje gaat niet door. 89’ Abdurahimi vertrekt aan de middellijn en gaat op wandel. Centraal voor doel wordt zijn doelpoging nog net afgeblokt.