Frédéric Orban is ‘moderne champetter

Sedert het begin van de zomervakantie rijdt Frédéric Orban ( 34) minstens één keer per week door alle straten van zijn polderwijk. Hij is de nieuwe wijkagent van Berendrecht en wil zo vlug mogelijk het vertrouwde gezicht van de politie worden.

Erik Vandewalle

“Tijdens de zomervakantie had ik de tijd om mijn nieuwe werkterrein beter te leren kennen. Elke week fiets ik minstens één keer door alle straten van mijn wijk. Die omvat grosso modo alle straten tussen de Bosstraat en de grens met Stabroek”, aldus Frédéric Orban. “Fietsen in de wijk is tegelijkertijd observeren. Als wijkagent merk je op dat er iets gebeurt of juist niet gebeurt op een plein of in een straat. Op die manier kan je dikwijls preventief optreden en kleine brandjes blussen”, vindt Frédéric Orban.

De lokale politie in de polder is alleen tijdens de kantooruren bereikbaar en dat vinden veel poldermensen niet goed. “Na sluitingstijd staat altijd een vaste interventieploeg paraat staat voor het polderdistrict”, verzekert Orban. Voor dringende hulp kunnen mensen terecht op noodnummer 101. Voor niet-dringende zaken is er 24u per dag het gratis nummer 0800.123.12 van de Blauwe Lijn van de politie Antwerpen.

Hij benadrukt ook dat burgers problemen en overlast best altijd melden.

“Elke melding wordt geregistreerd en daarom is het van belang om de politie te verwittigen als het nodig is.”

Info : www.politieantwerpen.be



Erik Vandewalle
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER