© WAS

Deze vernieuwingen worden doorgevoerd in het Bosuilstadion

De vernieuwde tribune 1 van het Bosuilstadion zal 3.257 extra plaatsen tellen. Naar verluidt wordt overwogen om de totale capaciteit van het stadion op te trekken tot zo’n 16.000 plaatsen, maar daarvoor moet een extra procedure worden opgestart.

Jan Stassijns

Kort na de promotie van Antwerp naar eerste klasse kondigde CEO Patrick Decuyper al zijn plannen aan voor een volledig nieuwe tribune 1, waardig voor eerste klasse. De sloop- en bouwvergunning is ingediend. De club moet enkel nog wachten tot het Antwerpse stadsbestuur groen licht geeft. Deze week staat dat punt op de agenda van het schepencollege.

Hoewel het bestuur van Antwerp nog niet op de zaken wil vooruitlopen, geraken er meer en meer details bekend over de vernieuwde tribune 1.

© rr

Uitbreiding

© Tom Goyvaerts

De capaciteit van de hoofdtribune breidt uit. Tribune 1 telt vandaag 2.373 plaatsen. Dat worden er 5.630, ofwel 3.257 extra plaatsen. De totale capaciteit van het Bosuilstadion verhoogt evenwel niet. “Een capaciteitsuitbreiding vraagt een heel andere procedure dan de aanvraag die nu loopt”, zegt Thomas Slembrouck, woordvoerder van RAFC, die verder niets kwijt wil over de plannen op de Bosuil. “We willen wel benadrukken dat er niets verandert aan de gebruikte capaciteit van tribune 2.”

Maar naar verluidt wordt wel overwogen om zo’n aanvraag in te dienen, wat de totale capaciteit van de Bosuil op zo’n 16.000 plaatsen brengt. Als die aanvraag is goedgekeurd vooraleer de vernieuwde tribune 1 gerealiseerd is, dan is er geen probleem. Is dat niet het geval, dan moet de club op zoek naar een plan B tot die goedkeuring er wel is.

Verschillende opties

In dat geval zijn er verschillende opties. Ofwel worden de 3.257 extra zitjes op tribune 1 niet in gebruik genomen, ofwel wordt de capaciteit van de overige drie tribunes gedeeltelijk en tijdelijk verminderd. Verder zal de vernieuwde tribune vijf verdiepingen tellen en worden de kleedkamers voor spelers en scheidsrechters er in ondergebracht. Er komt ook een perscentrum, de hulpdiensten krijgen een eigen plek en is er plaats voorzien voor horeca, loges en een administratieve ruimte. Er zou bovendien ook onderzocht worden of er aparte stoeltjes voorzien kunnen worden op tribune 2.

MEER OVER Royal Antwerp FC