© smb

Doelpunt van Rachid Hmouda volstaat voor zege

Voor aanvang van Beerschot-Wilrijk tegen Ciney werd de nieuwe mascotte onthuld. Het is een 15 meter hoge rat, waarmee de club in samenwerking met Music for Life het Apopo-project steunt dat ratten opleidt om mijnen in oorlogsgebied op te sporen

Hugo Fret

De wedstrijd zelf had weinig om het lijf. Op een moeilijk te bespelen terrein waarop de spelers om de haverklap uitgleden, waren de geslaagde combinaties op één jand te tellen. Ciney dacht in de eerste plaats aan verdedigen en Beerschot Wilrijk koos voor de langzame opbouw met weinig risico's. De thuisploeg verloor aanvankelijk ook te veel duels om echt gevaarlijk te zijn.

Toen Nkela, die in doel Jef Snyders verving, na twintig minuten ver uittrapte, kopte Muñoz-Herrera door in de loop van Hmouda die beheerst de 1-0 in doel schoof, meteen ook de ruststand.

Onmiddellijk na de pauze kregen Muñoz-Herrera en in tweede instantie Vansimpsen de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar dat lukte net niet. Hierna bleven de kansen langs beide kanten erg schaars. Zo lang de voorsprong slechts 1-0 bedroeg, bleef de spanning wel in de wedstrijd. Zo kreeg Lambert op rechts plots alle vrijheid, maar hij besloot voorlangs. Een voorzet van Losada werd door de ingevallen Daal naast gekopt. Zo bleef het doelpunt van Hmouda voldoende om de drie punten op het Kiel te houden, na een vrij kleurloze wedstrijd.

Doelpunten: 21' Hmouda 1-0.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners