© EPA

Carrasco ziet ploegmaat Tiago uitvallen met scheenbeenbreuk

Atletico Madrid zal het lange tijd moeten stellen zonder middenvelder Tiago. De Portugees liep zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Espanyol (1-0) een rechterscheenbeenbreuk op en staat voor een maandenlange revalidatie. Dat liet zijn club Atletico Madrid na de wedstrijd weten.

De 34-jarige Tiago liep de blessure op het halfuur op in een duel met Espanyol-aanvaller Marco Asensio. Hij moest kermend van de pijn naar de kant en werd vervangen door Rode Duivel Yannick Carrasco. De Portugese middenvelder werd naar het ziekenhuis gebracht, waar het zware verdict viel. Atletico Madrid meldde niets over de verwachte hersteltermijn, maar het is duidelijk dat de middenvelder maanden aan de kant staat.

De blessure van Tiago is een tegenvaller voor Atletico Madrid-coach Diego Simeone. De oud-middenvelder van onder andere Chelsea, Lyon en Juventus was één van de steunpilaren in het elftal van de Argentijnse succescoach.

Atletico Madrid staat in de Primera Division op de tweede plaats met 29 punten. Het moet enkel FC Barcelona (33 punten) voorlaten. In de Champions League zijn Carrasco en co al zeker van de achtste finales.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal