Direct naar artikelinhoud

PEC Zwolle op weg naar hoogtepunt in clubhistorie: 4-1 bij rust

PEC Zwolle is zondag op weg naar het mooiste succes uit de clubgeschiedenis. De club uit Overijssel heeft in de eerste helft van de bekerfinale tegen Ajax een voorsprong van maar liefst 4-1 opgebouwd.

Beeld anp

De eerste helft van de finale was er een vol vuurwerk, van de supporters van Ajax en de spelers van PEC Zwolle. Scheidsrechter Bas Nijhuis onderbrak de eindstrijd al na 5 minuten, nadat fans van Ajax na de openingstreffer van Ricardo van Rhijn vuurpijlen op het veld hadden gegooid. Ze deden dat ook al vlak na de aftrap.

Na een gedwongen pauze van bijna een half uur sloeg PEC Zwolle snel toe. Ryan Thomas schoot na 8 minuten via het been van Niklas Moisander raak (1-1). De aanvaller uit Nieuw-Zeeland scoorde na 12 minuten opnieuw. Guyon Fernandez zorgde er vervolgens met twee treffers voor dat zijn ploeg met een riante voorsprong ging rusten.