Tom Boonen begint aan zijn laatste veertien dagen als profrenner

© Photo News

Tom Boonen begint zondag in de 79e Gent-Wevelgem aan zijn laatste veertiendaagse als renner. De ex-wereldkampioen won de wedstrijd in 2004, 2011 en 2012 en is ook nu weer kopman bij Quick-Step Floors.

“De weersverwachtingen zijn alvast schitterend. Het is ooit anders geweest in Gent-Wevelgem”, blikte sportdirecteur Wilfried Peeters vooruit. “Er is dit jaar de nieuwigheid van de Plugstreets. Drie zones met onverharde wegen, die zich situeren op 60 kilometer van de eindmeet en met nog twee hellingen voor de boeg, waaronder de scherprechter Kemmelberg. Eigenlijk vind ik die Plugstreets overbodig. De koers is op zich al nerveus genoeg. In aanloop naar die dingen zal de spanning alleen maar onnodig toenemen. Gent-Wevelgem heeft die Plugstreets niet nodig. De wedstrijd heeft de Moeren en de Kemmelberg. Dat typeert deze koers.”

“Tom Boonen begint aan zijn laatste veertien dagen bij ons. Deze Gent-Wevelgem is samen met de Ronde van Vlaanderen van volgende week en Parijs-Roubaix één van de laatste klassiekers die hij rijdt. En hij wil er vol voor gaan. Fernando Gaviria is er ook bij. Vorig jaar eindigde hij als zesde, waarmee hij toonde klaar te zijn voor dergelijk werk. Yves Lampaert komt ook opnieuw in actie na zijn schitterende zege in Dwars door Vlaanderen. Wij gaven Yves de kans om wat te rusten en lieten hem daarom uit de kern voor de E3 Harelbeke. Dan zijn er nog Iljo Keisse, Matteo Trentin, Julien Vermote, Zdenek Sybar en Niki Terpstra. Laatstgenoemde werd in 2015 netjes tweede, na de Italiaan Luca Paolini op de Vanackerestraat van Wevelgem. Wij hebben dus opnieuw een sterk team aan de start en wie ons kent, weet dat we opnieuw voor het hoogst haalbare gaan.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen